50 dag filet??w
3 ??y??ki mÄ?ki
10 dag mas??a lub margaryny
sok cytrynowy
natka pietruszki
kilka li??ci selera
koper
3 jab??ka
szklanka sosu pomidorowego
s??l
t??uszcz do sma??enia |
Filety pokrajaÄ? na pod??u??ne kawa??ki (wielko??ci palca), posoliÄ?, skropiÄ? sokiem cytrynowym, obsypaÄ? najdrobniej pokrajanym li??ciem selera i polaÄ? gÄ?stym sosem pomidorowym, po czym ka??dy kawa??ek obtoczyÄ? w mÄ?ce. Sma??yÄ? na rozgrzanym t??uszczu. Osobno usma??yÄ? na ma??le Ä?wiartki obranych jab??ek. Na ka??dym kawa??ku usma??onej ryby po??o??yÄ? Ä?wiartkÄ? jab??ka, polaÄ? mas??em ze sma??enia jab??ek i posypaÄ? posiekanÄ? natkÄ? pietruszki. PodawaÄ? z pur??e ziemniaczanym lub frytkami.
|