Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Makrela wiosenna

1 kg makreli
2 ??y??ki octu
Ä?wiartka cytryny lub ??y??eczka soku cytrynowego
1 cebula
2 ??y??ki majonezu
3-4 ??y??eczki skondensowanego mleka
??y??ka posiekanego szczypiorku
??y??ka posiekanej natki pietruszki
2 pomidory
1 jajko
kilka ga??Ä?zek koperku
Makrele sprawiÄ? i umyÄ?. W??o??yÄ? je do gotujÄ?cej wody, dodaÄ? przekrajanÄ? cebulÄ?, koper, Ä?wiartkÄ? cytryny lub sok cytrynowy oraz s??l i wlaÄ? ocet. Ryby w ??adnym wypadku nie mogÄ? siÄ? rozgotowaÄ? i rozpa??Ä?. Po ugotowaniu zostawiÄ? je na noc w tym samym p??ynie. Nazajutrz obraÄ? ze sk??ry, podzieliÄ? wzd??u?? na po??owy i u??o??yÄ? na p????misku. Majonez rozmieszaÄ? ze skondensowanym mlekiem, dodaÄ? posiekanÄ? zieleninÄ? i tym sosem pola?? ryby. PrzybraÄ? Ä?wiartkami ugotowanego na twardo jajka i pomidor??w. PodawaÄ? z sa??atkÄ? ziemniaczanÄ? i mizeriÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design