Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Mus z ??elatynÄ?

5 bia??ek (piana)
12 dkg cukru
sok z 2 cytryn (lub pasteryzowany
przecier porzeczkowy albo kwasek
cytrynowy do smaku), sk??rka cytrynowa
1 dkg ??elatyny
3 ??y??ki wody gorÄ?cej

sos:
2 dkg mÄ?ki ziemniaczanej
1 szklanka mleka
6 dkg cukru waniliowego
2 ??????tka
FormÄ? zwil??yÄ? wodÄ? i opr??szyÄ? mÄ?czkÄ? cukrowÄ?. NamoczyÄ? ??elatynÄ? w zimnej wodzie, odcisnÄ?Ä? i rozpu??ciÄ? podgrzewajÄ?c z 3 ??y??kami wrzÄ?cej wody. UbiÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? wszystkie sk??adniki z pianÄ?, dodaÄ? sok z cytryny i sk??rkÄ? do smaku. Zamiast soku z cytryn mo??na dodaÄ? przecier z porzeczek Mus wy??o??yÄ? do formy, ostudziÄ?. Mus sporzÄ?dziÄ? na kilka godzin przed podaniem. SporzÄ?dziÄ? sos: WymieszaÄ? mÄ?kÄ? z mlekiem, mieszajÄ?c zagotowaÄ?. UtrzeÄ? ??????tka z cukrem, dodaÄ? sproszkowanÄ? waniliÄ? i rozklejonÄ? mÄ?kÄ?, starannie rozetrzeÄ?. Mus wy??o??yÄ? z formy na p????misek, polaÄ? sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design