Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PstrÄ?g aromatyczny

Kuchnia w??oska
4 pstrÄ?gi o wadze 200 g ka??dy lub 1 pstrÄ?g o wadze 800 g
30 g rodzynek
1 ??odyga selera naciowego
1 ma??a cebula i 1 zÄ?bek czosnku
3 listki sza??wii
1 ga??Ä?zka rozmarynu
starta sk??rka z 1 cytryny
1 ??y??ka wazowa roso??u
1 ??y??ka bia??ego octu
10 g mÄ?ki
4 ??y??ki oliwy z oliwek
Sza??wiÄ?, seler, rozmaryn, czosnek i cebulÄ? umyÄ?, posiekaÄ?, w??o??yÄ? do naczynia odpowiedniego do duszenia ryb i podsma??yÄ? na oliwie. Do podsma??onych przypraw do??o??yÄ? pstrÄ?gi, dodaÄ? ocet, s??l, startÄ? sk??rkÄ? z cytryny i rodzynki moczone przez 15 minut w ciep??ej wodzie. GotowaÄ? 10 minut, dolewajÄ?c stopniowo roso??u. Ugotowane ryby podawaÄ? na talerzach z przecedzonym i zagÄ?szczonym mÄ?kÄ? sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design