Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Mus z jab??ek z r????Ä?

50 dkg jab??ek kompotowych
1 dkg ??elatyny
cukier w mÄ?czce do smaku
miazga z surowych owoc??w r????y mieszanych z cukrem
4 bia??ka (piana)
??elatynÄ? namoczyÄ? i rozpu??ciÄ? wlewajÄ?c parÄ? ??y??ek wrzÄ?cej wody. Jab??ka op??ukaÄ?, upiec, przetrzeÄ? przez sito. UbiÄ? sztywnÄ? pianÄ?. DodawaÄ? po trochu cukier, wymieszaÄ? z miazgÄ? z r????y utartÄ? z cukrem i przecierem jab??ecznym oraz ??elatynÄ? wlewajÄ?c jÄ? cienkim strumieniem; chwilÄ? ubijaÄ?. Mus wy??o??yÄ? na szklany p????misek spiÄ?trzajÄ?c masÄ?, ostudziÄ?. PodawaÄ? z herbatnikami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design