80 dag ryby
15 dag w??oszczyzny
1,5 ??y??ki t??uszczu
1,5 ??y??ki mÄ?ki
2 ??y??ki ??mietany
??y??ka posiekanej naci pietruszki
ga??ka muszkato??owa
majeranek
papryka
s??l
pieprz |
Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w paski, ugotowaÄ? w ma??ej ilo??ci wody na p???? miÄ?kko. RybÄ? oczy??ciÄ?, wypatroszyÄ?, odfiletowaÄ?. Z g??owy i o??ci ugotowaÄ? wywar. Filety pokrajaÄ? w paski szeroko??ci 1,5 cm. Obsma??yÄ? na gorÄ?cym t??uszczu, dodaÄ? warzywa, podlaÄ? trzema ??y??kami wywaru z ryby i gotowaÄ? ok. 20 min. MÄ?kÄ? rozmieszaÄ? z zimnym wywarem, wlaÄ? do flaczk??w, zagotowaÄ?. DodaÄ? ??mietanÄ?, doprawiÄ? pieprzem, solÄ?, paprykÄ?, majerankiem i utartÄ? ga??kÄ? muszkato??owÄ?. Nape??niÄ? masÄ? muszelki lub tygielki i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? na p????misku wy??o??onym serwetÄ?, posypane naciÄ?.
|