Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?oso?? konserwowy zapiekany

Puszka ??ososia z wody (ok. 22 dag)
5 dag sera szwajcarskiego
2,5 ??y??ki mas??a
2 ??y??eczki tartej bu??ki
szklanka ??mietany
??y??eczka mÄ?ki
s??l
cytryna
listki sa??aty
?ososia wyjÄ?tego z puszki osÄ?czyÄ?, podzieliÄ? na czÄ?stki, usunÄ?Ä? grube o??ci i kawa??ki krÄ?gos??upa; u??o??yÄ? w muszelkach, posypujÄ?c utartym serem. NastÄ?pnie zalaÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z ??y??eczkÄ? mÄ?ki i szczyptÄ? soli oraz posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Na wierzchu po??o??yÄ? kilka kawa??eczk??w ??wie??ego mas??a i zapiec w gorÄ?cym piekarniku. Przed podaniem przybraÄ? muszelki listkami zielonej sa??aty, na kt??rych po??o??yÄ? po plasterku cytryny. PodawaÄ? na okrÄ?g??ym p????misku wy??o??onym serwetÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design