60 dag sandacza (karpia, szczupaka, dorsza)
sok z cytryny
1,5 ??y??ki t??uszczu
s??l
1,5 szklanki sosu beszamelowego
3 dag sera szwajcarskiego (tyl??yckiego) |
RybÄ? oczy??ciÄ?, wypatroszyÄ?, odciÄ?Ä? g??owÄ?, odfiletowaÄ?, zdjÄ?Ä? sk??rÄ? (dorsza skropiÄ? sokiem z -cytryny). PokrajaÄ? na ma??e kawa??ki, w??o??yÄ? do rondla, dodaÄ? t??uszcz, posoliÄ? i podpiec w piekarniku. PrzygotowaÄ? sos beszamelowy, stosujÄ?c zamiast szklanki mleka - p???? szklanki ??mietany i p???? szklanki mleka. RybÄ? u??o??yÄ? w muszelkach, polaÄ? sosem, posypaÄ? utartym serem, skropiÄ? mas??em, posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Piec w piekarniku 10-15 min. PodawaÄ? na p????misku wy??o??onym serwetÄ?.
|