Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba zapiekana pod beszamelem

60 dag sandacza (karpia, szczupaka, dorsza)
sok z cytryny
1,5 ??y??ki t??uszczu
s??l
1,5 szklanki sosu beszamelowego
3 dag sera szwajcarskiego (tyl??yckiego)
RybÄ? oczy??ciÄ?, wypatroszyÄ?, odciÄ?Ä? g??owÄ?, odfiletowaÄ?, zdjÄ?Ä? sk??rÄ? (dorsza skropiÄ? sokiem z -cytryny). PokrajaÄ? na ma??e kawa??ki, w??o??yÄ? do rondla, dodaÄ? t??uszcz, posoliÄ? i podpiec w piekarniku. PrzygotowaÄ? sos beszamelowy, stosujÄ?c zamiast szklanki mleka - p???? szklanki ??mietany i p???? szklanki mleka. RybÄ? u??o??yÄ? w muszelkach, polaÄ? sosem, posypaÄ? utartym serem, skropiÄ? mas??em, posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Piec w piekarniku 10-15 min. PodawaÄ? na p????misku wy??o??onym serwetÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design