20 dag resztek ryby sma??onej (pieczonej, gotowanej)
10 dag pieczarek
1,5 ??y??ki t??uszczu
ma??a cebula
??y??eczka posiekanej naci pietruszki
1,5 szklanki sosu beszamelowego
1,5 ??y??ki tartej bu??ki |
PrzyrzÄ?dziÄ? sos beszamelowy. Pieczarki oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, obciÄ?Ä? trzony, pokrajaÄ? w plasterki, wiÄ?ksze przeciÄ?Ä? na po????wki lub Ä?wiartki. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ? i wraz z pieczarkami udusiÄ? na t??uszczu, podlewajÄ?c niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody. RybÄ? obraÄ? z o??ci, usunÄ?Ä? sk??rÄ? i podzieliÄ? na czÄ?stki. Uduszone pieczarki i czÄ?stki ryby wymieszaÄ? ostro??nie z sosem (szklanka), nape??niÄ? muszelki, wyr??wnaÄ?, pokryÄ? resztÄ? sosu i posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Zapiec w gorÄ?cym piekarniku. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|