Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zapiekanka z resztek ryby

20 dag resztek ryby sma??onej (pieczonej, gotowanej)
10 dag pieczarek
1,5 ??y??ki t??uszczu
ma??a cebula
??y??eczka posiekanej naci pietruszki
1,5 szklanki sosu beszamelowego
1,5 ??y??ki tartej bu??ki
PrzyrzÄ?dziÄ? sos beszamelowy. Pieczarki oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, obciÄ?Ä? trzony, pokrajaÄ? w plasterki, wiÄ?ksze przeciÄ?Ä? na po????wki lub Ä?wiartki. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ? i wraz z pieczarkami udusiÄ? na t??uszczu, podlewajÄ?c niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody. RybÄ? obraÄ? z o??ci, usunÄ?Ä? sk??rÄ? i podzieliÄ? na czÄ?stki. Uduszone pieczarki i czÄ?stki ryby wymieszaÄ? ostro??nie z sosem (szklanka), nape??niÄ? muszelki, wyr??wnaÄ?, pokryÄ? resztÄ? sosu i posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Zapiec w gorÄ?cym piekarniku. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design