Bochenek chleba pytlowego
Porcja pasty z pasztetu rybnego
porcja pasty z ryby wÄ?dzonej z bryndzÄ?
porcja pasty ostrej z sera
jajo
pomidor
??y??ka posiekanego szczypiorku
2 listki sa??aty |
PrzygotowaÄ? 3 plastry chleba w spos??b podany w przepisie Tort ze sk??adnikami miÄ?snymi, posmarowaÄ? je pastami (wierzchniÄ? warstwÄ? posmarowaÄ? ostrÄ? pastÄ? z sera). Ugotowane na twardo jajo pokrajaÄ? w plasterki, kt??re podzieliÄ? na p???? i przybraÄ? nimi wierzch tortu wzd??u?? obwodu przy samej krawÄ?dzi. Pomidor pokrajaÄ? w plasterki i podzieliÄ? je na p????. Listki sa??aty zwinÄ?Ä? ciasno w rulon i pokrajaÄ? go w poprzek na bardzo cienkie, d??ugie pasemka. ?šrodek tortu przybraÄ? pasemkami sa??aty i czÄ?stkami pomidora, uk??adajÄ?c je w symetryczny dese??. Boki tortu opr??szyÄ? szczypiorkiem i przygotowaÄ? do podania jak tort poprzednio opisany.
|