Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krem cytrynowy I

2 cytryny lub 1 1/2 cytryny i
1 pomara??cza
4 ??????tka
12 dkg cukru
5 bia??ek (piana)
1 dkg ??elatyny
sk??rka cytrynowa
3 ??y??ki wody gorÄ?cej (i pomara??czowa)
WycisnÄ?Ä? sok z cytryny i pomara??czy, zetrzeÄ? trochÄ? sk??rki, namoczyÄ? i rozpu??ciÄ? ??elatynÄ? w gorÄ?cej wodzie. Z bia??ek ubiÄ? pianÄ?. UtrzeÄ? ??????tka z cukrem, dodaÄ? sok i sk??rkÄ? z cytryn, rozpuszczonÄ? ??elatynÄ? i mieszaÄ? ca??Ä? masÄ? a?? nabierze gÄ?sto??ci kwa??nej ??mietany. Gdy masa ??????tkowa zgÄ?stnieje, szybko wymieszaÄ? z pianÄ?. Krem wy??o??yÄ? zaraz do kielich??w lub kompotierek, ostudziÄ?, przybraÄ? sk??rkÄ? pomara??czowÄ? i p????krÄ???kami cytryny.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design