Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Oko?? na spos??b tyhanijski

Kuchnia wÄ?gierska
4 okonie
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
750 g ziemniak??w
2 fili??anki ??mietany
100 g t??uszczu
szczypta mielonej papryki
s??l
Ryby starannie oczy??ciÄ?, umyÄ?, usunÄ?Ä? skrzela, sk??rÄ? w wielu miejscach naciÄ?Ä?, posoliÄ?, wetrzeÄ? mielonÄ? paprykÄ?, w??o??yÄ? do ??aroodpornego naczynia z roztopionym mas??em i w nagrzanym piekarniku upiec na p????miÄ?kko. Ziemniaki ugotowaÄ? w ??upinkach w osolonej wodzie, obraÄ?, pokroiÄ? w plasterki, u??o??yÄ? dooko??a ryb i piec je dalej a?? do miÄ?kko??ci. ZalaÄ? wszystko ??mietanÄ? i kr??tko zagotowaÄ?. PodawaÄ? z drobno posiekanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design