Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jesiotr wÄ?gierski

Kuchnia wÄ?gierska
8 filet??w z jesiotra
2 ??y??ki mÄ?ki
100 g t??uszczu
4 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 cebula
s??l
1 ??y??eczka mielonej papryki
3 ??wie??e papryki
Filety z jesiotra umyÄ?, posoliÄ? i w??o??yÄ? do ??aroodpornego naczynia. PosiekanÄ? cebulÄ? poddusiÄ? na ma??le, zalaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody, zagotowaÄ?. DodaÄ? mielonÄ? paprykÄ?, powsta??ym sosem zalaÄ? filety i dusiÄ? je w piekarniku do miÄ?kko??ci. Kwa??nÄ? ??mietanÄ? wymieszaÄ? z mÄ?kÄ?, zalaÄ? niÄ? filety i pozostawiÄ? je jeszcze przez jaki?? czas w piekarniku. PodawaÄ? ze ??wie??Ä? paprykÄ? pokrojonÄ? w krÄ???ki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design