Kuchnia wÄ?gierska
8 filet??w z jesiotra
2 ??y??ki mÄ?ki
100 g t??uszczu
4 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 cebula
s??l
1 ??y??eczka mielonej papryki
3 ??wie??e papryki |
Filety z jesiotra umyÄ?, posoliÄ? i w??o??yÄ? do ??aroodpornego naczynia. PosiekanÄ? cebulÄ? poddusiÄ? na ma??le, zalaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody, zagotowaÄ?. DodaÄ? mielonÄ? paprykÄ?, powsta??ym sosem zalaÄ? filety i dusiÄ? je w piekarniku do miÄ?kko??ci. Kwa??nÄ? ??mietanÄ? wymieszaÄ? z mÄ?kÄ?, zalaÄ? niÄ? filety i pozostawiÄ? je jeszcze przez jaki?? czas w piekarniku. PodawaÄ? ze ??wie??Ä? paprykÄ? pokrojonÄ? w krÄ???ki.
|