Kuchnia wÄ?gierska
8 filet??w z karpia s??l
1 cebula 3 fili??anki kwa??nej ??mietany
80 g t??uszczu 2 ??y??ki mÄ?ki
1 ??y??eczka mielonej papryki |
Filety z karpia umyÄ?, posoliÄ?. PosiekanÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? na t??uszczu, dodaÄ? mielonÄ? paprykÄ?, dolaÄ? wody i zagotowaÄ?. W??o??yÄ? filety z karpia i zalaÄ? je takÄ? ilo??ciÄ? wody, aby by??y przykryte. UgotowaÄ? je na miÄ?kko pod przykryciem. MÄ?kÄ? dok??adnie wymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?, wlaÄ? na filety i wszystko jeszcze raz zagotowaÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co razem z kluseczkami lub innymi mÄ?cznymi dodatkami.
|