Kuchnia wÄ?gierska
8 filet??w z karpia
100 g mas??a
1 cebula
1 fili??anka s??odkiej ??mietany
150 g grzyb??w
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
s??l
1 kieliszek bia??ego wina
pieprz
2 ??y??ki mÄ?ki
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
olej |
Filety z karpia umyÄ?, posoliÄ?, w??o??yÄ? do brytfanki, oblaÄ? roztopionym mas??em i winem i posypaÄ? drobno pokrojonymi grzybami, posiekanÄ? cebulÄ? i zielonÄ? pietruszkÄ?, opr??szyÄ? pieprzem. PrzykryÄ? brytfankÄ? foliÄ? aluminiowÄ? i dusiÄ? w piekarniku do miÄ?kko??ci. S??odkÄ? i kwa??nÄ? ??mietanÄ? wymieszaÄ? z mÄ?kÄ? i wlaÄ? na rybÄ?, kt??rÄ? nale??y jeszcze raz w piekarniku zagotowaÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co.
|