Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z rak??w

Kuchnia wÄ?gierska
na osobÄ? co najmniej:
3 ??y??eczki mielonej papryki
po 6 rak??w rzecznych
1 ??y??ka mÄ?ki
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
s??l
70 g mas??a
1 ??y??eczka kminku
Raki ugotowaÄ? w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i zielonej pietruszki, prze??o??yÄ? na sito. MiÄ?kkie miÄ?so wydobyÄ? z kleszczy i odw??oka, w??o??yÄ? do roztopionego mas??a, po??Ä?czyÄ? z mÄ?kÄ? i mielonÄ? paprykÄ?, rozprowadziÄ? wywarem, w kt??rym gotowa??y siÄ? raki, zagotowaÄ? i przyprawiÄ? do smaku solÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design