Kuchnia wÄ?gierska
na osobÄ? co najmniej:
3 ??y??eczki mielonej papryki
po 6 rak??w rzecznych
1 ??y??ka mÄ?ki
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
s??l
70 g mas??a
1 ??y??eczka kminku |
Raki ugotowaÄ? w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i zielonej pietruszki, prze??o??yÄ? na sito. MiÄ?kkie miÄ?so wydobyÄ? z kleszczy i odw??oka, w??o??yÄ? do roztopionego mas??a, po??Ä?czyÄ? z mÄ?kÄ? i mielonÄ? paprykÄ?, rozprowadziÄ? wywarem, w kt??rym gotowa??y siÄ? raki, zagotowaÄ? i przyprawiÄ? do smaku solÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co.
|