Kuchnia wÄ?gierska
po 6 rak??w rzecznych na osobÄ?
2 ??y??ki mÄ?ki
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
1 fili??anka ??mietany
1 ??y??eczka kminku
ros????
s??l
pieprz
1 pÄ?czek koperku
200 g grzyb??w
70 g mas??a |
Raki ugotowaÄ? w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i zielonej pietruszki, wyjÄ?Ä? z nich miÄ?so. Oczyszczone, drobno pokrajane grzyby lekko przesma??yÄ? na po??owie mas??a. Z drugiej po??owy mas??a i mÄ?ki przyrzÄ?dziÄ? zasma??kÄ?, rozprowadziÄ? jÄ? wywarem, dodaÄ? ??mietanÄ? i zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? solÄ?, pieprzem i koperkiem, dodaÄ? miÄ?so do rak??w i przesma??one grzyby, przez kilka minut jeszcze gotowaÄ? i natychmiast podaÄ? na st????.
|