Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Potrawka z rak??w

Kuchnia wÄ?gierska
po 6 rak??w rzecznych na osobÄ?
2 ??y??ki mÄ?ki
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
1 fili??anka ??mietany
1 ??y??eczka kminku
ros????
s??l
pieprz
1 pÄ?czek koperku
200 g grzyb??w
70 g mas??a
Raki ugotowaÄ? w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i zielonej pietruszki, wyjÄ?Ä? z nich miÄ?so. Oczyszczone, drobno pokrajane grzyby lekko przesma??yÄ? na po??owie mas??a. Z drugiej po??owy mas??a i mÄ?ki przyrzÄ?dziÄ? zasma??kÄ?, rozprowadziÄ? jÄ? wywarem, dodaÄ? ??mietanÄ? i zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? solÄ?, pieprzem i koperkiem, dodaÄ? miÄ?so do rak??w i przesma??one grzyby, przez kilka minut jeszcze gotowaÄ? i natychmiast podaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design