Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?šlimaki nadziewane

Kuchnia wÄ?gierska
4 tuziny ??limak??w
40 g mas??a
2 sardynki w oleju
10-15 ziarenek pieprzu
1-2 ??y??ki kwa??nej ??mietany
1 marchew
szczypta pieprzu
1 pietruszka
1 ??y??ka tartej bu??ki
plaster selera
brÄ?zowy sos
?šlimaki kilka razy dok??adnie umyÄ?, wciÄ??? zmieniajÄ?c wodÄ?, i ugotowaÄ? je w osolonej wodzie razem z oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ? i pieprzem ziarnistym. WylaÄ? na sito i wyjÄ?Ä? z nich miÄ?so. Skorupki wewnÄ?trz starannie oczy??ciÄ? solÄ? i dobrze wyp??ukaÄ?. G??owy i ogony ??limak??w: odciÄ?Ä?, tu??owie oczy??ciÄ? ze ??luzu, drobno pokrajaÄ? i udusiÄ? na ma??le. NastÄ?pnie wymieszaÄ? je starannie z drobno pokrajanymi sardynkami, tartÄ? bu??kÄ?, kwa??nÄ? ??mietanÄ?, solÄ? i pieprzem i uzyskanÄ? masÄ? nape??niaÄ? skorupki. Skorupki otworem do g??ry wstawiÄ? do brytfanki i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? na st???? z brÄ?zowym sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design