Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Dorada faszerowana 20 min

Kuchnia z szybkowaru
1 du??a dorada
3 ??y??ki siekanej zieleniny
w sk??ad kt??rej wchodzÄ? natka pietruszki
estragon
trybula
i szczypiorek
1 jajo
1 zÄ?bek czosnku
10 dag mas??a
2 szklanki zimnej wody
1-2 kostki bulionowe
2 kromki czerstwej bu??ki paryskiej
1 puszka dowolnej konserwy rybnej lub 15 dag posiekanych i usma??onych pieczarek
s??l
pieprz i curry do smaku
mleko do namoczenia bu??ki
Bu??kÄ? namoczyÄ? w mleku (uprzednio okroiÄ? ze sk??rki), odcisnÄ?Ä?, a nastÄ?pnie wymieszaÄ? dok??adnie z rozdrobnionÄ? widelcem osÄ?czonÄ? konserwÄ? rybnÄ? lub z pieczarkami, zieleninÄ?, roztartym czosnkiem, jajem, solÄ? i pieprzem oraz, je??li lubimy, z przyprawÄ? curry. DoradÄ? lub innÄ? rybÄ? z ma??Ä? ilo??ciÄ? o??ci sprawiÄ? i miejsce po wyjÄ?ciu wnÄ?trzno??ci wype??niÄ? przygotowanym farszem. OwinÄ?Ä? szczelnie rybÄ? posmarowanÄ? mas??em foliÄ? aluminiowÄ?. Rozpu??ciÄ? kostki roso??owe w wodzie, wlaÄ? roztw??r, do szybkowaru, w??o??yÄ? doradÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie rybÄ? wyjÄ?Ä?, i po usuniÄ?ciu folii u??o??yÄ? na p????misku. Do gorÄ?cego sosu w??o??yÄ? mas??o, mo??na te?? doprawiÄ? sos sokiem z cytryny. PolaÄ? tym sosem rybÄ?. Uwaga. Mo??na podaÄ? tÄ? rybÄ? z pieczonymi jednocze??ni z niÄ? w szybkowarze, owiniÄ?tymi ka??de z osobna jab??kami. Uk??ada siÄ? je po jednej stronie p????miska.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design