Kuchnia z szybkowaru
75 dag filet??w z dorsza
10 dag chrzanu
3 ??y??ki oleju
1 ??y??ka mÄ?ki
1 szklanka ??mietany
s??l i pieprz do smaku |
Kawa??ki ryby opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. Uk??adaÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju i ka??dÄ? warstwÄ? przesypywaÄ? utartym na tarce o du??ych oczkach chrzanem. WlaÄ? p???? szklanki wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 12 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wlaÄ? do ryby ??mietanÄ?, i jeszcze pogotowaÄ? bez przykrycia 5 minut. PodawaÄ? z ry??em lub kartoflami. PosypaÄ? mo??na posiekanÄ? natkÄ? pietruszki.
|