Kuchnia z szybkowaru
50 dag filet??w z dorsza
3 ??y??ki oleju
6 pomidor??w
3 cebule
1-2 zÄ?bki czosnku
szczypta imbiru
kawa??ek ostrej papryki
p??aska ??y??ka przyprawy "Jarzynka"
s??l do smaku |
Filety, je??li mro??one, rozmroziÄ?, obtoczyÄ? w mÄ?ce. CebulÄ? oczy??ciÄ?, posiekaÄ?, pomidory sparzyÄ?, obraÄ? ze sk??rki, pokroiÄ? wyrzuciÄ? ziarnka. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim filety. WrzuciÄ? pokrojonÄ? cebulÄ?, jeszcze chwilÄ? sma??yÄ?. Teraz wrzuciÄ? pomidory, czosnek, ostrÄ? paprykÄ?, imbir i przyprawÄ?, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|