Kuchnia z szybkowaru
4 porcje dorsza
6 dag mas??a lub 3-4 ??y??ki oleju (np. sojowego)
80 dag kartofli
1 spora cebula
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Vegeta" lub "Jarzynka"
s??l i pieprz do smaku
sok z 1 cytryny lub kwasek rozpuszczony w 0,5 szklanki wody
posiekana natka pietruszki |
RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, w??o??yÄ? do niego rybÄ? i grubo pokrojonÄ? cebulÄ?, polaÄ? sokiem z cytryny lub kwaskiem, posoliÄ? i popieprzyÄ?, chwilÄ? dusiÄ?. W??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|