Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Dorsz w kartoflach 15 min

Kuchnia z szybkowaru
4 porcje dorsza
6 dag mas??a lub 3-4 ??y??ki oleju (np. sojowego)
80 dag kartofli
1 spora cebula
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Vegeta" lub "Jarzynka"
s??l i pieprz do smaku
sok z 1 cytryny lub kwasek rozpuszczony w 0,5 szklanki wody
posiekana natka pietruszki
RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, w??o??yÄ? do niego rybÄ? i grubo pokrojonÄ? cebulÄ?, polaÄ? sokiem z cytryny lub kwaskiem, posoliÄ? i popieprzyÄ?, chwilÄ? dusiÄ?. W??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design