Kuchnia z szybkowaru
4 porcje dorsza
50 dag pomidor??w ??wie??ych lub mro??onych
2 cebule
3-4 ??y??ki oleju
np. sojowego
1 ??y??ka mÄ?ki
posiekana natka pietruszki
cukier s??l
pieprz i przyprawa "Jarzynka" do smaku |
RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, wkroiÄ? najpierw cebulÄ?, zeszkliÄ?. NastÄ?pnie obrane ze sk??rki pomidory (w??o??one na chwilÄ? do wrzÄ?tku ??atwo siÄ? obierajÄ?), zagotowaÄ?, doprawiÄ? przyprawami. Kawa??ki ryby obtoczyÄ? w mÄ?ce, w??o??yÄ? do gorÄ?cego sosu w szybkowarze, zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki. PodawaÄ? z kaszÄ? lub kartoflami.
Uwaga. KaszÄ? lub kartofla mo??na ugotowaÄ? w szybkowarze jednocze??nie z dorszem, ustawiajÄ?c je na stela??u w nieperforowanej wk??adce. Wtedy nale??y ogrzewaÄ? potrawÄ? tyle czasu, ile wymagajÄ? te produkty.
|