Kuchnia z szybkowaru
75 dag filet??w z halibuta
5 du??ych cebul
1 niewielka cukinia lub kabaczek
2 zÄ?bki czosnku
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina lub zastÄ?pczo wody z octem winnym
2 dag mas??a
1 ??y??ka siekanej natki pietruszki
szczypta tymianku lub macierzanki
trochÄ? wody
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? w szybkowarze mas??o, poddusiÄ? na nim chwilÄ? posiekane cebule i cukiniÄ?. Po??o??yÄ? na wierzch rybÄ?, wlaÄ? wino i tyle wody, by ryba by??a pokryta, posoliÄ? i popieprzyÄ?, posypaÄ? tymiankiem. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 12 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie wyjÄ?Ä? rybÄ? z szybkowaru, sos zmiksowaÄ?, dodajÄ?c czosnek. PolaÄ? tym sosem rybÄ?, posypaÄ? zieleninÄ?. Najlepiej smakuje z grzankami.
|