Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kalmary do sa??atek, past itp
Kuchnia z szybkowaru Kalmary, woda, s??l Kalmary do wiÄ?kszo??ci potraw muszÄ? byÄ? najpierw odpowiednio przygotowane, a mianowicie oczyszczone i ugotowane do miÄ?kko??ci. Czas ich uzdatniania mo??na skr??ciÄ? przez u??ycie szybkowaru. Kalmary sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, ??ciÄ?gnÄ?Ä? sk??rÄ?, umyÄ?. W??o??yÄ? do szybkowaru, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?. OgrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Z tak przygotowanych kalmar??w robi siÄ? pasty, farsze, zupy, zapiekanki, sa??atki, przyrzÄ?dza siÄ? je ?? la flaczki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design