Kalmary do sa??atek, past itp
|
Kuchnia z szybkowaru
Kalmary, woda, s??l Kalmary do wiÄ?kszo??ci potraw muszÄ? byÄ? najpierw odpowiednio przygotowane, a mianowicie oczyszczone i ugotowane do miÄ?kko??ci. Czas ich uzdatniania mo??na skr??ciÄ? przez u??ycie szybkowaru. Kalmary sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, ??ciÄ?gnÄ?Ä? sk??rÄ?, umyÄ?. W??o??yÄ? do szybkowaru, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?. OgrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Z tak przygotowanych kalmar??w robi siÄ? pasty, farsze, zupy, zapiekanki, sa??atki, przyrzÄ?dza siÄ? je ?? la flaczki.
|
|