Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kalmary po grecku 20 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag mro??onych tuszek kalmar??w
1 szklanka octu winnego
1 szklanka oleju sojowego
4-6 cebul
3 zÄ?bki czosnku
2 go??dziki
s??l i pieprz do smaku
Tuszki kalmar??w rozmroziÄ?, umyÄ?, zbiÄ? t??uczkiem i pokroiÄ? na kawa??ki. Oczyszczony czosnek i cebulÄ? posiekaÄ?. Do szybkowaru w??o??yÄ? wszystkie sk??adniki, szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? na gorÄ?co.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design