Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Karp duszony 12 min

Kuchnia z szybkowaru
1 kg karpia (lub wÄ?gorza)
3 ??y??ki oleju (np. sojowego)
0,5 szklanki bia??ego wytrawnego wina (lub tyle?? wody z octem winnym)
1 cebula
2 ??y??ki mÄ?ki
1 p??aska ??y??ka przyprawy chi??skiej
wÄ?gierskiej lub "Sapor"
s??l i pieprz do smaku
RybÄ? oczy??ciÄ? i pokroiÄ? na porcje, obtoczyÄ? w mÄ?ce. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim rybÄ? i rozkrojonÄ? na 4 czÄ???ci cebulÄ?. WlaÄ? na to wino, wsypaÄ? przyprawÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 12 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Tak przyrzÄ?dzonego karpia podaje siÄ? najczÄ???ciej ze szpinakiem i kartoflami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design