Kuchnia z szybkowaru
1 karp (1 kg),
3 ??y??ki oleju (np. sojowego),
6 ma??ych cebul,
1 zÄ?bek czosnku,
4 szklanki zielonego groszku (1 kg w strÄ?kach);
s??l i pieprz do smaku,
mo??na dodaÄ? trochÄ? przyprawy "Jarzynka" |
RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, w??o??yÄ? do niego oczyszczone cebulki i rybÄ? i obrumieniÄ? z obu stron. WrzuciÄ? czosnek, posypaÄ? rybÄ? przyprawÄ?, dooko??a niej u??o??yÄ? groszek. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 12 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|