Kuchnia z szybkowaru
80 dag miÄ?tusa
3-4 ??y??ki dobrego oleju (np. sojowego)
2 ??y??ki mÄ?ki
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina (lub
zastÄ?pczo
tyle?? wody z octem winnym)
4 pory
2 zÄ?bki czosnku
kilka li??ci szpinaku
selera i szczawiu
siekana natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
Pory, czosnek i ca??Ä? zieleninÄ? posiekaÄ?, poddusiÄ? przez chwilÄ? w szybkowarze na t??uszczu, wrzuciÄ?, mieszajÄ?c, mÄ?kÄ?, rozcie??czyÄ? winem i mieszaÄ? a?? do uzyskania jednolitego sosu. Oczyszczonego z o??ci miÄ?tusa pokroiÄ? na kawa??ki i w??o??yÄ? do sosu. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|