Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Morszczuk z kartoflami 12 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag filet??w z morszczuka
80 dag kartofli
10 dag mas??a lub 6 ??y??ek dobrego oleju (np. sojowego)
2 cebule
2 szklanki bia??ego wytrawnego wina (lub zastÄ?pczo tyle?? wody z octem winnym)
s??l i pieprz do smaku
Filety pokroiÄ? na kawa??ki, kartofle oczy??ciÄ?, cebule oczyszczone posiekaÄ?. Wszystko w??o??yÄ? do szybkowaru wraz z t??uszczem i winem, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 12 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? ze ??wie??ym og??rkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design