Kuchnia z szybkowaru
50 dag ryby z ma??Ä? ilo??ciÄ? o??ci (wÄ?gorz
kerguleno
sielawa itp.)
2 cebule
2 zÄ?bki czosnku
2 szklanki bia??ego wina (lub zastÄ?pczo tyle?? wody z octem winnym)
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Sapor
1 p??aska ??y??eczka s??odkiej papryki mielonej
s??l i pieprz do smaku |
SprawionÄ? rybÄ? (je??li wÄ?gorz, to obdarty ze sk??ry) pokroiÄ? na niewielkie kawa??ki w poprzek. CebulÄ? i czosnek posiekaÄ?, po??o??yÄ? na dno szybkowaru, na tym u??o??yÄ? rybÄ? posypaÄ? przyprawÄ?, solÄ? i pieprzem, zalaÄ? winem. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|