6 du??ych kawa??k??w dorsza,
1 ??y??ka mÄ?ki,
2-3 pomidory,
1 ??y??ka sproszkowanej ostrej papryki,
3 strÄ?ki czerwonej papryki,
3 zÄ?bki czosnku,
1 szklanka oliwy,
s??l |
CzÄ?stki dorsza obtoczyÄ? w mÄ?ce i sma??yÄ? na gorÄ?cej oliwie. Na innÄ? patelniÄ? wlaÄ? resztÄ? oliwÄ?, dodaÄ? siekany czosnek, obranÄ? ze sk??ry, krajanÄ? paprykÄ? i sma??yÄ?, podrumieniÄ? do z??ocistego koloru. DodaÄ? pomidory (bez sk??rki i pestek). DusiÄ? dalej, a?? masa nabierze konsystencji piure. DodaÄ? podsma??one kawa??ki ryby, postawiÄ? na s??abym ogniu pod przykryciem na 15 min. OsoliÄ? przed podaniem.
|