Ma??a dorada (ewentualnie 0,5 kg makreli),
10 dag wÄ?dzonego boczku,
10 dag pieczarek,
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina,
1 ??y??ka tartej bu??ki,
ziele lebiodki,
majeranek,
5 dag mas??a,
s??l,
pieprz |
RybÄ? oczy??ciÄ? osuszyÄ? i nasoliÄ?. W ogniotrwa??ym naczyniu podrumieniÄ? boczek, dodaÄ? krajane w kostkÄ? pieczarki. W??o??yÄ? rybÄ?, posypaÄ? solÄ?, pieprzem oraz majerankiem. PolaÄ? winem, posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i lebiodkÄ?. Na wierzchu u??o??yÄ? kawa??eczki mas??a i piec w piekarniku oko??o p???? godziny.
|