Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PIECZONY PSTRÄ?G

(sk??adniki dla jednej osoby)
po 1 pstrÄ?gu,
po 2 plastry bekonu,
oliwa,
cytryna,
rozmaryn,
tymianek,
kminek,
s??l
PstrÄ?gi oczy??ciÄ?, umyÄ? i osuszyÄ?. Nie odcinaÄ? g????w i ogon??w. NatrzeÄ? w ??rodku solÄ? zmieszanÄ? z zio??ami i ut??uczonÄ? w mo??dzierzu. Na g??Ä?bokiej patelni rozgrzaÄ? ??y??kÄ? oliwy, po??o??yÄ? ryby i kr??tko podsma??yÄ? z obu stron. Obsma??one pstrÄ?gi ob??o??yÄ? po??owÄ? plastr??w bekonu, u??o??yÄ? na ogniotrwa??ym p????misku wysmarowanym oliwÄ? i piec w gorÄ?cym piekarniku (200 o C), a?? przyrumieniÄ? siÄ?. ResztÄ? bekonu przysma??yÄ? na patelni na chrupko i przed podaniem w??o??yÄ? po jednym do ??rodka ryby, usuwajÄ?c te, z kt??rymi ryby siÄ? piek??y. Danie udekorowaÄ? czÄ?stkami cytryny.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design