Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SARDYNKI FASZEROWANE

60 dag sardynek,
1/2 szklanki oliwy,
posiekana naÄ? pietruszki,
ga??ka muszkato??owa,
5 dag tartej bu??ki,
1 jajo,
mÄ?ka,
10 dag cebuli,
1 zÄ?bek czosnku,
2 strÄ?ki papryki,
1/2 szklanki bia??ego wina,
s??l
WybraÄ? du??e sardynki, odciÄ?Ä? g????wki i wypatroszyÄ?. Jajo, naÄ? pietruszki, ga??kÄ? muszkato??owÄ? i po??owÄ? tartej bu??ki utrzeÄ? na masÄ?. Wype??niÄ? niÄ? sardynki, u??o??yÄ? na ??aroodpornym p????misku, skropiÄ? oliwÄ? i piec oko??o 10 min. (mo??na je te?? sma??yÄ? obtoczone w mÄ?ce). Na reszcie oliwy usma??yÄ? posiekanÄ? cebulÄ?. Gdy siÄ? zrumieni, dodaÄ? do niej czosnek, a na koniec kawa??ki papryki. WlaÄ? wino i dusiÄ?, a?? w naczyniu pozostanie do??Ä? gÄ?sta masa. Na??o??yÄ? jÄ? na sardynki, posypaÄ? resztÄ? tartej bu??ki i wstawiÄ? na kilka minut do piekarnika.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design