Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Mleczko karmelowe

Mleczko karmelowe

3/4 litra mleka
1 dkg cukru z waniliÄ?
3 jaja
karmel z 3dkg cukru
cukier do smaku
SporzÄ?dziÄ? karmel rumieniÄ?c cukier do z??otego koloru. Karmel ostro??nie zalaÄ? niedu??Ä? ilo??ciÄ? wrzÄ?cej wody i rozgotowaÄ? go, ostudziÄ?. Jaja rozmieszaÄ? z mlekiem i cukrem, dodaÄ? rozgotowany karmel, waniliÄ?, wymieszaÄ?, mleczko wlaÄ? do fili??anek. Fili??anki ustawiÄ? w brytfannie z wrzÄ?cÄ? wodÄ?, gotowaÄ? powoli pod przykryciem na p??ycie kuchennej, a?? mleczko zetnie siÄ? na galaretowaty skrzep (3/4godz) ZestawiÄ? do ostudzenia.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design