Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
FILETY RYBNE NA KWA?šNO

Kuchnia chi??ska
1/2 kg filet??w z dorsza, karpia lub morszczuka
2 i 1/2 szklanki oleju
Przyprawy:
2 bia??ka
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
1/2 ??y??eczki soli
Sos przyprawowy:
1 i 1/2 szklanki wywaru l
2 ??y??eczki cukru
1 ??y??eczka sosu sojowego
1/4 ??y??eczki glutasoli lub "Jarzynki" albo "Vegety"
1 i 1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej
1 ??y??eczka octu (6%)
1 ??y??eczka czystej w??dki lub wytrawnego bia??ego wina
RybÄ? pokrajaÄ? w kostkÄ? o wymiarach 3 x 1 1/2 cm. WymieszaÄ? z przyprawami, wstawiÄ? do lod??wki na 30 min. Olej wlaÄ? do rondla, mocno rozgrzaÄ?. Przed sma??eniem ryby wymieszaÄ? sos przyprawowy, wlaÄ? do rondelka, mieszajÄ?c doprowadziÄ? do zagotowania, zmniejszyÄ? p??omie?? trzymaÄ? na bardzo ma??ym ogniu lub na parze. (WstawiÄ? rondel do drugiego z gorÄ?cÄ? wodÄ?). SprawdziÄ? temperaturÄ? oleju, w??o??yÄ? po??owÄ? kostek rybnych, raz zamieszaÄ?, sma??yÄ? 45 sek, wybraÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, osÄ?czyÄ?, w??o??yÄ? do rondla z sosem przyprawowym. Sma??yÄ? pozosta??Ä? rybÄ?, wyjÄ?Ä?, osÄ?czyÄ?, dodaÄ? do rondla z sosem i pierwszÄ? porcjÄ? sma??onej ryby, ostro??nie wymieszaÄ? tak, aby sos pokry?? ka??dy kawa??ek ryby. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje: dla 4 os??b - jako danie g????wne, z ry??em, potrawÄ? z warzyw i zupÄ? lub na 6-8 porcji na przyjÄ?ciu, kiedy podajemy kilka da??
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design