Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PULPETY RYBNE Z PIECZARKAMI

Kuchnia chi??ska
45 dag filet??w z dorsza, morszczuka lub mintaja
2 1/2 ??y??eczki soli
pieprz do smaku
2 1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej
1 bia??ko
5 - 6 ma??ych pieczarek
2 cebule dymki
2 zÄ?bki czosnku
3 ??y??ki oleju
2 plasterki ??wie??ego imbiru lub ??y??eczka imbiru w proszku
1 1/2 ??y??ki wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki
2 ??y??ki wywaru l lub wody
3 ??y??ki sosu sojowego
7 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)
MiÄ?so z ryby zemleÄ? prze??o??yÄ? do miski. DodaÄ? 1 1/2 ??y??eczki soli, pieprz, mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? i bia??ko, ubiÄ? na jednolitÄ? masÄ?. Z masy rybnej uformowaÄ? pulpety wielko??ci orzecha w??oskiego, odstawiÄ?. Pieczarki podzieliÄ? na Ä?wiartki. CebulÄ? pokrajaÄ? w 3 cm kawa??ki. Czosnek i ??wie??y imbir grubo posiekaÄ?. Do po??owy du??ego, p??askiego garnka wlaÄ? wodÄ?, zagotowaÄ? na du??ym ogniu, zmniejszyÄ? p??omie??, k??a??Ä? pulpety, trzymaÄ? na ??rednim ogniu 3,5 min, odcedziÄ?, osÄ?czyÄ?. Olej rozgrzaÄ? na gorÄ?cej patelni, wsypaÄ? czosnek, cebulÄ? dymkÄ? i imbir (??wie??y lub w proszku), posypaÄ? solÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? na du??ym ogniu 1,5 min. WlaÄ? alkohol wywar i sos sojowy, dok??adnie wymieszaÄ?, trzymaÄ? na ogniu 30 sek stale mieszajÄ?c, w??o??yÄ? pulpety, mieszajÄ?c przez podrzucanie dusiÄ? 1,5 min. PokropiÄ? olejem sezamowym. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje: dla 4 os??b - z ry??em lub bu??kami na parze
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design