Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KISIEL MALINOWY

20 dag malin
1/2 szklanki wody
1/2 litra wody
4 dag mÄ?ki ziemniaczanej
12 dag cukru
Maliny starannie przebraÄ?, w??o??yÄ? do cedzaka, przelaÄ? zimnÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. ZagotowaÄ? wodÄ?, w??o??yÄ? maliny, i po kilkakrotnym zagotowaniu przetrzeÄ? przelewajÄ?c je wywarem. Do wywaru dodaÄ? cukier, zagotowaÄ?, odstawiÄ?. MÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? wymieszaÄ? z zimnÄ? wodÄ?, wlaÄ? do gorÄ?cego wywaru, mieszajÄ?c zagotowaÄ?, przestudziÄ?. Przestudzony kisiel wlaÄ? do kompotiery lub podzieliÄ? na porcje do kompotierek, powierzchniÄ? skropiÄ? paroma kroplami zimnej wody, aby nie powsta?? ko??uszek, ostudziÄ?. Kisiel ten mo??na podawaÄ? polany s??odzonym mlekiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design