Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KISIEL Z SUROWYCH JAB?EK

50 dag jab??ek (anton??wek, renet)
10 dag cukru
6 dag mÄ?ki ziemniaczanej miazga z surowej r????y
1/2 szklanki wody
Jab??ka op??ukaÄ?, obraÄ? cienko, zetrzeÄ? na tarce o drobnych oczkach, dope??niÄ? wodÄ? do 1/2 litra objÄ?to??ci, podgrzaÄ?. Do mÄ?ki ziemniaczanej dodaÄ? zimnÄ? wodÄ?, wlaÄ? na silnie podgrzany przecier, mieszajÄ?c zagotowaÄ?. OdstawiÄ?, dodaÄ? 2-3 ??y??eczek surowej miazgi z owoc??w r????y lub surowej sk??rki cytrynowej oraz cukier do smaku; wlaÄ? do salaterki, ostudziÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design