Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KARP, LIN LUB PSTRÄ?G "NA NIEBIESKO"

60 - dag ryby
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por),
1 szklanka octu
listek laurowy
ziele angielskie
s??l
RybÄ? umyÄ? (lina sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?), oczy??ciÄ? z ??usek, sprawiÄ?, umyÄ?, najlepiej pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wanienki do gotowania ryb z wrzÄ?cÄ? osolonÄ? wodÄ?. GotowaÄ? pod przykryciem przez ok. 15 min (warzywa powinny zmiÄ?knÄ?Ä?). W??wczas dodaÄ? ocet, ziele angielskie i listek laurowy. Gdy zakwaszony wywar zawrze, w??o??yÄ? rybÄ?. GotowaÄ? na ma??ym ogniu pstrÄ?ga przez 15-20 min, a pozosta??e ryby ok. 40 min. UgotowanÄ? rybÄ? wyjÄ?Ä? z wywaru, u??o??yÄ? na ogrzanym p????misku, ob??o??yÄ? ozdobnie pokrajanymi ugotowanymi warzywami i ziemniakami z wody (1-2 na porcjÄ?). PodawaÄ? z dodatkiem sur??wki z czerwonej kapusty lub cykorii. RybÄ? gotowanÄ? "na niebiesko" mo??na tak??e podawaÄ? na zimno z dodatkiem r????norodnych sa??atek sezonowych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design