Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
FILETY PIECZONE W SOSIE

60 dag filet??w z ryby morskiej (dorsz, b??Ä?kitek, ostrobok)
10 dag cebuli,
2 zÄ?bki czosnku
15 dag jÄ?b??ek
5 dag koncentratu pomidorowego (20%)
s??l,
pieprz
1/2 fili??anki wywaru z warzyw
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki lub bazylii
CebulÄ? i czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?, posiekaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cego wywaru z warzyw, ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Jab??ko umyÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ?, dodaÄ? do miÄ?kkiej cebuli, rozgotowaÄ? mieszajÄ?c. Do masy dodaÄ? koncentrat pomidorowy i ok. 1-2 szklanki wody, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem, dodaÄ? po??owÄ? naci pietruszki. Filety nieco rozmroziÄ? w dolnej czÄ???ci lok??wki. RozdzieliÄ? na porcje, u??o??yÄ? w ??aroodpornym, niskim i szerokim naczyniu, przek??adajÄ?c sosem pomidorowym. Naczynie przykryÄ?, wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 40 min. PodawaÄ? na gorÄ?co z dodatkiem pieczonych ziemniak??w (1-2 na porcjÄ?) i sur??wek. PrzyrzÄ?dzonÄ? w ten spos??b rybÄ? mo??na tak??e podawaÄ? na zimno z sa??atkami z warzywami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design