Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
RYBA PIECZONA Z PIECZARKAMI

60 dag filet??w z ryby morskiej (dorsz, karmazyn, morszczuk, b??Ä?kitek)
3 zÄ?bki czosnku
2 ??y??ki drobno posiekanej naci pietruszki
pieprz
25 dag pieczarek,
1/2 szklanki wywaru z warzyw
s??l
2 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
Filety postawiÄ? w dolnej czÄ???ci lod??wki. Gdy nieco rozmarznÄ?, pooddzielaÄ? porcje. Czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?, drobno posiekaÄ?, rozetrzeÄ? z solÄ?, wymieszaÄ? z posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PrzygotowanÄ? mieszaninÄ? ponacieraÄ? porcje ryby, opr??szyÄ? pieprzem, u??o??yÄ? w niskim, szerokim ??aroodpornym naczyniu, .wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika, zrumieniÄ?. W czasie, gdy ryba rumieni siÄ?, umyÄ? i oczy??ciÄ? pieczarki, pokrajaÄ? w kostkÄ?, wsypaÄ? do wrzÄ?cej wody, doprowadziÄ? do zawrzenia i od razu odcedziÄ?. Do pieczarek wlaÄ? wywar z warzyw, przyprawiÄ? do smaku solÄ?. ZrumienionÄ? rybÄ? wyjÄ?Ä? z piekarnika, ob??o??yÄ? r??wnomiernie pieczarkami, polaÄ? wywarem. Naczynie przykryÄ? foliÄ? i ponownie wstawiÄ? do piekarnika na 10-15 min. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w pur??e (1-1 1/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkami. Najlepiej nadaje siÄ? do tej potrawy zielona sa??ata.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design