Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KARP LUB LESZCZ DUSZONY W PAPRYCE

1 ryba (po oczyszczeniu - ok. 60 dag)
15 dag cebuli
30 dag strÄ?k??w papryki
s??l
ostra sproszkowana papryka
3 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
RybÄ? umyÄ?, oczy??ciÄ? z ??usek, sprawiÄ?, odkrajaÄ? g??owÄ? razem ze skrzelami, p??etwy i ogon. OczyszczonÄ? rybÄ? umyÄ?, pokrajaÄ? w poprzek w dzwonka, osoliÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka. PaprykÄ? umyÄ?. Ka??dy strÄ?k przekrajaÄ? wzd??u??, usuwajÄ?c szypu??kÄ? u nasady i oczy??ciÄ? z nasion. StrÄ?ki pokrajaÄ? w makaronik, wymieszaÄ? z cebulÄ?, opr??szyÄ? ostrÄ? paprykÄ? i solÄ?. W niskim, szerokim rondlu u??o??yÄ? porcje ryby, przek??adajÄ?c paprykÄ? z cebulÄ?. PodlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody. PrzykryÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 30-40 min. UduszonÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody (1-2 na porcjÄ?) i sur??wek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design