Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KISIEL ??URAWINOWY

20 dag ??urawin
cukier do smaku
1 1/2 szklanki wody
mleko z cukrem do polania
6 dag mÄ?ki ziemniaczanej
1/2 szklanki wody
Jagody przebraÄ?, wy??o??yÄ? na cedzak, op??ukaÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?, zalaÄ? wodÄ? wrzÄ?cÄ?, ugotowaÄ?, przetrzeÄ?, przecier podgrzaÄ?. MÄ?kÄ? rozmieszaÄ? z zimnÄ? wodÄ?, wlaÄ? na gorÄ?cy przecier, zagotowaÄ? mieszajÄ?c, dodaÄ? cukier do smaku, wlaÄ? do salaterki, ostudziÄ?. PodawaÄ? z pos??odzonym mlekiem (wymieszanym a ??????tkiem) albo z sosem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design