20 dag ??urawin
cukier do smaku
1 1/2 szklanki wody
mleko z cukrem do polania
6 dag mÄ?ki ziemniaczanej
1/2 szklanki wody |
Jagody przebraÄ?, wy??o??yÄ? na cedzak, op??ukaÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?, zalaÄ? wodÄ? wrzÄ?cÄ?, ugotowaÄ?, przetrzeÄ?, przecier podgrzaÄ?. MÄ?kÄ? rozmieszaÄ? z zimnÄ? wodÄ?, wlaÄ? na gorÄ?cy przecier, zagotowaÄ? mieszajÄ?c, dodaÄ? cukier do smaku, wlaÄ? do salaterki, ostudziÄ?. PodawaÄ? z pos??odzonym mlekiem (wymieszanym a ??????tkiem) albo z sosem waniliowym.
|