Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZRAZY Z RYBY S?ODKOWODNEJ

60 dag oczyszczonej ryby (sandacz, szczupak)
1 bia??ko
pieprz
s??l
25 dag cebuli
2 dag grzyb??w suszonych
1/2 szklanki mleka
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
RybÄ? umyÄ?, ogoliÄ? ??uski, sprawiÄ?, odkrajaÄ? g??owÄ? ze skrzelami, p??etwy i ogon, umyÄ?. Z oczyszczonej ryby skrajaÄ? filety, pokrajaÄ? w poprzek na porcje. Grzyby umyÄ?, ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci, odcedziÄ?, drobno posiekaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, zetrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami, posoliÄ?, ogrzewaÄ? mieszajÄ?c na ma??ym ogniu do czasu, a?? zacznie ??????knÄ?Ä?. W??wczas po??owÄ? cebuli wymieszaÄ? z grzybami, chwilÄ? poddusiÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem, ostudziÄ?, wymieszaÄ? z bia??kiem. Przygotowanym w ten spos??b nadzieniem smarowaÄ? porcje ryby, zwijaÄ? ??cis??o w rulony, owinÄ?Ä? ka??dy nitkÄ?, bawe??nianÄ?. Rulony u??o??yÄ? w rondlu, przek??adajÄ?c resztÄ? cebuli, podlaÄ? wywarem ?? grzyb??w. PrzykryÄ?, DusiÄ? na ma??ym ogniu przez ok. 40 min. Ubytki p??ynu uzupe??niaÄ?, dolewajÄ?c mleko. Gotowe zrazy wy??o??yÄ? na p????misek razem z sosem, kt??ry powsta?? w czasie duszenia. PosypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody (1-2 na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? z czerwonej kapusty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design