Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
RYBA S?ODKOWODNA PIECZONA W FOLII ALUMINIOWEJ

60 dag ryby po oczyszczeniu (szczupaka, sandacza lub karpia)
sok cytrynowy,
s??l
pieprz
1 ??y??ka mas??a dietetycznego
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
RybÄ? umyÄ?, ogoliÄ? z ??usek, sprawiÄ?, odkrajaÄ? g??owÄ? razem ze skrzelami, p??etwy i ogon. OczyszczonÄ? tuszkÄ? umyÄ?, skropiÄ? na powierzchni i wewnÄ?trz jamy brzusznej sokiem cytrynowym, natrzeÄ? solÄ? ?­ pieprzem. Do wnÄ?trza w??o??yÄ? posiekanÄ? pietruszkÄ?. PrzygotowanÄ? rybÄ? posmarowaÄ? mas??em i owinÄ?Ä? foliÄ? aluminiowÄ?. U??o??yÄ? w brytfannie, wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika i upiec. Ryba pod foliÄ? powinna siÄ? zrumieniÄ?. Czas pieczenia - ok. 50 min. UpieczonÄ? rybÄ? u??o??yÄ? na p????misku. Z wierzchu odchyliÄ? foliÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem pieczonych ziemniak??w lub frytek opiekanych na patelni pokrytej pow??okÄ? typu teflon.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design