Kuchnia wÄ?gierska
50 g kalarepy
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
50 g selera
1/2 fili??anki oleju
50 g marchwi
s??l
150 g pomidor??w
1 ??y??eczka musztardy
2 ??wie??e papryki
ocet
2 jaja ugotowane na twardo |
KalarepÄ?, selera i marchew utrzeÄ? na tarce o du??ych otworach. Pomidory obraÄ? ze sk??rki i pokroiÄ? w ma??Ä? kostkÄ?, paprykÄ? pokroiÄ? w krÄ???ki i razem z utartymi warzywami w??o??yÄ? do salaterki. Drobno posiekane jaja u??o??yÄ? na ??rodku. Kwa??nÄ? ??mietanÄ? wymieszaÄ? z olejem, przyprawiÄ? solÄ?, octem i musztardÄ?, trochÄ? podgrzaÄ? i polaÄ? tym sa??atkÄ?.
|