Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KISIEL (MUS) OWOCOWY Z GRYSIKU PSZENNEGO

20 dag grysiku pszennego (manny)
2 bia??ka (piana),
80 dag wody
1/2 szklanki soku malinowego
sok z cytryny
CzÄ???Ä? wody zimnej wymieszaÄ? z grysikiem (mannÄ?). ResztÄ? wody zagotowaÄ? z cukrem. Na wrzÄ?cÄ? wodÄ? wlaÄ? mannÄ?, mieszajÄ?c zagotowaÄ? i rozkleiÄ? na s??abym ogniu (20 minut). RozklejonÄ? mannÄ? zestawiÄ? i ubiÄ? szybko rÄ?cznie lub w mikserze na jednolitÄ?, g??adkÄ? masÄ?; przy ko??cu dodaÄ? sok z cytryny lub porzeczek ? do smaku; wymieszaÄ? z pianÄ? z bia??ek, wy??o??yÄ? do kompotierek i ostudziÄ?. PodawaÄ? polane sma??onym sokiem owocowym. W sezonie letnim zamiast wody i soku z cytryny mo??na u??ywaÄ? wywaru z porzeczek, malin (15-20 dag owoc??w). Ubijanie musu w mikserze jest wydajniejsze.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design