Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Og??rki w jogurcie

Kuchnia turecka
1/2 litra jogurtu lub ??mietany (18 proce.)
2 roztarte zÄ?bki czosnku
1/2 ??y??ki octu (6 proc.)
1-2 ??wie??e obrane og??rki grubo posiekane
1 og??rek kwaszony grubo posiekany
s??l i pieprz do smaku
miÄ?ta lub koperek posiekane
szczypiorek posiekany (dowolnie)
1. Jogurt wymieszaÄ? z czosnkiem, octem i solÄ?. 2. OsÄ?czone og??rki wymieszaÄ? jogurtem, doprawiÄ? pieprzem, wstawiÄ? pod przykryciem do lod??wki na 2 godz. 3. Sa??atkÄ? posypaÄ? miÄ?tÄ? lub koperkiem i szczypiorkiem. 4. PodawaÄ? do zimnych miÄ?s lub szasz??yk??w. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design